Italiensk Pizza Bianca med färskosten Stracchino och rödlök

Varför inte testa lite nya smaker? Alla gillar väl pizza, och den här varianten som Linnea Seidel tipsar om passar bra både till vardag och till fest. Bara dofterna från gräddningen som sprids i köket gör att familjen flockas runt matbordet. Gästerna likaså.

Pizza Bianca med Stracchino & rödlök

Bellissimo. En enkel pizzadeg som ger dig härligt fluffiga kanter med massor av smak toppad med färskosten Stracchino, riven Quattrocento, stekt rödlök, oliver samt salvia och basilika.

Tillagning: 50 minuter
Ingredienser: 4 pizzor

Pizzadeg

4 dl vatten

6 msk olivolja

25 g jäst

1 tsk socker eller honung

ca 8-10 dl pizzamjöl

2 tsk salt

Topping

Topping

1 paket Granarolo Stracchino, 170 g Granarolo Quattrocento, riven
6 röda lökar
200 g oliver

smör till stekning
färsk salvia och färsk basilika

Lionnea som är matkreatör

Gör så här

Börja med pizzadegen.

Smula jästen i en rymlig bunke, häll i vatten och olja. Rör om tills jästen lösts upp. Lägg i socker/honung och mjöl, arbeta degen i 10 minuter. Ha i saltet mot slutet. Degen ska släppa från kanterna och vara lätt kladdig.

Jäs minst 12 timmar i kyl över natten, eller 2 timmar i rumstemperatur. När degen jäst klart, dela den i 4 bitar och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Tips. Har du inte tid att göra en egen pizzadeg går det fint att köpa en färdig. Värm ugnen till 275°C och ställ in en plåt eller en pizzasten.

Skala och skiva löken, stek den mjuk i smör utan att den tar färg.

Tryck ut degbitarna till fyra runda pizzor. Bred på ett generöst lager Granarolo Stracchino, strö över riven Quattrocento och toppa med stekt lök, oliver och de färska kryddorna.

Grädda pizzorna tills kanterna fått fin färg, cirka 10 minuter. Toppa med mer basilika och salvia. Servera direkt.

 

Recept av @linneasskafferi, Linnéa Seidel 2024.

Lämna en kommentar

Compare