Nu kan du laga mat som en riktig italiensk ”nonna”. Det har aldrig varit enklare eller godare. Det klassiska italienska varumärket Cirio, som var först i världen med att konservera tomater redan 1856, lanserar nu ett brett sortiment av tomatprodukter på den svenska marknaden.
Bakom Cirio står över 14 500 italienska tomatodlare, organiserade i ett kooperativ där tradition möter innovation. Tomaterna skördas på den italienska Poslätten när de är som mest smakrika och konserveras inom 24 timmar, så att du året om kan uppleva smaken av solmogna, nyskördade tomater i ditt eget kök.
En smakresa direkt från Italien till Sverige
Svenskar älskar italiensk mat: hela 55 procent lagar italienskt minst en gång i månaden och 41 procent tycker till och med att köttfärssås med spaghetti hör hemma i det svenska köket. Med Cirios produkter blir det enkelt att ta italienska smaker till vardagen – oavsett om det handlar om en snabb pastasås eller en långsamt tillagad lasagne.
Cirio erbjuder nu:
Krossade tomater (Polpa/Fine/Finissima) – i flera grovlekar, perfekta för allt från grytor till bruschetta.
Passerade tomater (Passata) – sammetslen, slät tomatsås med fyllig smak.
Smaksatt pizzasås – med klassiska örter, redo att användas direkt på pizzan eller som smakrik bas i andra rätter.
Framtidens förpackning och smaken av dåtid
Cirio tar även ansvar för framtiden. Förpackningarna kommer i klimatsmarta alternativ som tetraförpackningar, utan att kompromissa med smaken. Det handlar om att bevara tradition, samtidigt som man blickar framåt.
Oavsett om du bor i Sverige, Italien eller någon annanstans i världen, så är det något speciellt med doften av tomat, vitlök och basilika som puttrar i en kastrull. Med Cirios tomater kan du få den känslan – varje dag. Cirios produkter finns nu i svenska matbutiker – redo att bli en del av ditt moderna italienska kök.
Tre italienska favoriter att laga hemma
Auberginerullader i tomatsås
Fyll skivade auberginer med en krämig ricotta- och parmesanröra, rulla ihop och gratinera i Cirios Passata. En lättare men lyxig rätt, perfekt till middag med vänner.
Lasagna al Ragù
En klassisk köttfärssås på Cirios krossade tomater, varvad med bechamel och lasagneplattor. Mustig, mättande och älskad av både barn och vuxna.
🍕 Pizza Margherita
Med Cirios färdiga pizzasås och riktig mozzarella trollar du fram en enkel pizza som smakar som i Neapel, på under 10 minuter.
Här bjuder vi på ett rykande gott recept:
🇮🇹 Involtini di melanzane – Italienska auberginerullader med tomatsås
En italiensk klassiker att njuta av som antipasti, tillbehör till valfritt protein – eller som en vegetarisk huvudrätt tillsammans med ris eller potatis.
Fyllda med krämig ost, örter och toppade med en mustig tomatsås på 100 % solmogna, italienska tomater. En rätt som doftar Medelhavet och smakar ännu bättre.
🕒 4 portioner | 35 minuter
Ingredienser:
* 1 burk Cirio Finkrossade tomater
* ½ gul lök, hackad
* 2 vitlöksklyftor, hela
* 1 stor aubergine (eller 2 mindre)
* 2 förp Granarolo Mozzarella (á 125 g)
* 1 dl urkärnade oliver, hackade
* Granarolo Quattrocento, riven
* 1 kruka färsk basilika
* Olivolja
* Salt & svartpeppar
Så här gör du:
1. Tomatsåsen: Fräs lök och hela vitlöksklyftor i olivolja. När löken är mjuk, ta bort vitlöken och tillsätt tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ca 15 min.
2. Auberginen: Skär auberginen i 0,5 cm skivor på längden. Grilla dem snabbt på båda sidor i en grillpanna. Lägg åt sidan.
3. Sätt ugnen på 180°C.
4. Hacka mozzarellan i mindre bitar.
5. Rullader: Bred ett tunt lager tomatsås på varje aubergineskiva. Lägg på mozzarella, oliver och basilikablad. Rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.
6. Toppa med resten av tomatsåsen, lite mozzarella och riven Quattrocento. Grädda i 10 min tills toppen är gyllene.
7. Låt svalna några minuter, garnera med basilika och servera.
Tips!
Servera med en grönsallad, ris, potatis – eller som tillbehör till kyckling eller kött.
Buon Appetito!🇮🇹